dentsu aegis network

FINLAND

Tietosuoja- ja evästeselosteemme

Dentsu Aegis Network (jäljempänä ”me” tai ”meidän”) on globaali media- ja markkinointiviestintäyhtymä. Autamme asiakkaitamme tehostamaan mainontaansa ja markkinointiansa kaikissa mahdollisissa kanavissa niin painettuna, postitettuna, sähköpostitse välitettynä kuin muissa sähköisissä kanavissa asiakkaittemme omat verkkosivustot mukaan lukien. Näkemyksemme on, että vastuullinen datan käyttö tukee liiketoiminnan kasvua ja luo vahvan yhteyden brändien ja kuluttajien välille. Yrityksenä olemme sitoutuneet kunnioittamaan ja suojelemaan toiminnassamme kaikkien yksilöiden yksityisyydensuojaa. Olemme sitoutuneet käsittelemään henkilötietoja läpinäkyvällä tavalla sekä noudattamaan aina voimassa olevia tietosuoja- ja tietoturvalakeja. Tämä Tietosuojaseloste selittää sen, miten saatamme kerätä ja käyttää henkilötietojasi vieraillessasi sivustollamme (www.dentsuaegisnetwork.fi).

Tietosuojaselosteemme selittää muun muassa:

  • Mitä henkilötietoja keräämme tällä sivustolla;
  • Miten käytämme tätä kerättyä tietoa;
  • Miten tallennamme henkilötietojasi;
  • Miten suojaamme henkilötietojasi;
  • Luovutammeko tai jaammeko henkilötietojasi;
  • Sinun valintamahdollisuutesi liittyen meille toimittamiisi henkilötietoihin;
  • Vastuumme sivustolla olevista linkeistä; ja
  • Miten voit ottaa yhteyttä meihin.
Tämän Tietosuojaselosteen loppuosasta löydät lisäksi selitteet tekstissä käytetyille termeille kuten ”henkilötieto”.


Mitä henkilötietoja keräämme tällä verkkosivustolla

Keräämme tietoa siitä, miten ja millä päätelaitteilla käytät verkkosivustoamme. Tämä sisältää uniikkeihin mobiililaitteiden tunnisteisiin (ID) tai muiden päätelaitteiden IP (internet protocol) -osoitteisiin, jotka ovat yksilöllisiä numerosarjoja, joilla tietty internetissä oleva päätelaite voidaan tunnistaa. Tämä tieto yhdistyy evästetunnisteeseen, jonka vastaanotamme ja käsittelemme. Lisätietoa evästekäytännöistämme voit lukea sivun loppuosasta.

Keräämme henkilötietoa sinusta myös, jos hyödynnät verkkosivustoltamme löytyviä interaktiivisia ominaisuuksia, jotka nojaavat personoituihin vastauksiin, tai kun pyydät meitä vastaamaan johonkin tiedusteluusi, tai kun lisäät yhteystietosi johonkin päivitys- tai muuhun tilauspohjaiseen palveluumme. Keräämme ainoastaan niitä tietoja, kuin mitä pyytämäsi palvelun tuottaminen edellyttää. Emme kerää arkaluontoisia tietoja kuten poliittiseen tai uskonnollisiin näkemyksiin, etniseen taustaan, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveyteen liittyviä tietoja.

Emme lähtökohtaisesti pyri keräämään tietoja alle 16-vuotialta nuorista ja lapsista. Mikäli kuitenkin epäilet lapsesi antaneet henkilötietojaan sivustollamme tai sinulla on muita lapsesi mahdolliseen palvelujemme käyttöön liittyviä epäilyjä, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@dentsuaegis.com. Poistamme tällaiset mahdollisesti kerätyt henkilötiedot käytöstämme niin pian kuin se on kohtuullisesti mahdollista.


Miten käytämme näitä tietoja

Käytämme sinusta kerättyä tai muutoin toimittamaasi henkilötietoa vain alla kuvattuihin tarkoituksiin (ellei lainsäädännössä toisin vaadita):
  • toimittaaksemme sinulle tietoja tai palvelut, jotka olet meiltä pyytänyt. Esimerkiksi jos lähetät meille pyynnön saadaksesi lisää tietoa palveluistamme tai sivustosisältöömme liittyen, tai jos tilaat uutiskirjeemme, tai välität sivustomme kautta meille yhteydenottopyynnön. Käytämme antamaasi sähköpostiosoitetta vain vastataksemme tähän pyyntöösi. Emme käytä yhteystietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen ilman nimenomaista suostumustasi.
Varmistamme aina, että meillä on asianmukainen laillinen peruste henkilötietojesi käsittelyyn. Suurimmaksi osaksi henkilötietojesi käsittelymme perustuu joko a) oikeutettuun etuumme liittyen siihen, kun tuotamme sinulle joko pyytämääsi palvelua tai muutoin asiakassuhteeseesi kanssamme, tai b) antamaasi suostumukseesi, missä sitä on pyydetty.


Miten tallennamme henkilötietojasi

Olemme sitoutuneet sen varmistamiseen, että henkilötietosi ovat turvassa ja säilyvät luottamuksellisena, eikä niitä säilytetä kauemmin kuin tarpeellista niihin tarkoituksiin joita varten ne on kerätty. Poistamme henkilötietosi, kun niitä ei enää tarvita.

Saatamme aika ajoin pyytää joltain konserniimme kuuluvalta yhtiöltä tai ulkopuoliselta palvelutoimittajalta tukea tietojärjestelmiemme hallinnointiin. Jotkut näistä järjestelmistä voi sijaita Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella maissa, joiden maakohtaista tietosuojatasoa EU:n komissio

Siirrämme henkilötietojasi ulkopuolisille palvelutoimittajalle tai ETA-alueen ulkopuolelle ainoastaan niissä tapauksissa, joissa olemme todenneet asianmukaista tietoturvan tasoa noudatettavan siten, että käsiteltävien henkilötietojen luottamuksellisuus ja tietoturva on varmistettu tietosuojalainsäädäntömme edellyttämällä tasolla ja tavalla. Tätä varten käyttämämme toimenpiteet voivat sisältää EU:n mallisopimuslausekkeiden käytön, EU – US Privacy Shield –sertifioinnin tai sinun suostumuksesi. Voit pyytää lisätietoja käyttämistämme lainmukaisista siirtojen suojausmekanismeista ottamalla yhteyttä meihin käyttäen tässä Tietosuojaselosteessa annettuja yhteystietoja.


Miten suojaamme henkilötietosi

Olemme ottaneet käyttöömme asianmukaiset tekniset ja organisatoriset tietoturvamenetelmät estääksemme laittoman tai luvattoman käytön tai pääsyn henkilötietoihin, sekä niiden tahattoman häviämisen. Näihin menetelmiimme voi kuulua soveltuvan mukaan muun muassa palomuurien käyttö, haittaohjelma- ja virustorjunta, pääsyhallintajärjestelmät sekä turvallisten palvelinsalien käyttö ja henkilökunnan jatkuva kouluttaminen. Me varmistamme myös, että palveluntoimittajamme tekevät saman soveltuvan tietosuoja- ja tietoturvalainsäädännön mukaisesti.


Tiedon jakaminen ja luovutus

Emme myy tai vuokraa mitään sinuun henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevaa tietoa kolmansille osapuolille.

Voimme luovuttaa henkilötietoja vastauksena oikeudellisiin prosesseihin, kuten esimerkiksi vastauksena tuomioistuimen määräyksiin tai haasteisiin, muutoin vastauksena lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin, tai mikäli uskomme olevan tarpeellista tutkia, estää tai suorittaa muita toimenpiteitä liittyen epäilemiimme lainvastaisiin toimiin, sekä siten kuin muutoin lain alla vaaditaan. Edustajillamme ja toimittajillamme saatetaan myös aika ajoin myöntää pääsy henkilötietoihin, jotta he voivat suorittaa ne palvelut joita he meille toimittavat.

Kuten todettu aiemmin tässä Tietosuojaselosteessa, Dentsu Aegis Network on globaali media- ja markkinointiviestintäkonserni, jossa on useita eri yhtiöitä. Tästä johtuen saatamme myös aika ajoin luovuttaa henkilötietojasi konsernimme sisällä. Osa konsernimme yhtiöistä sijaitsee myös ETA-alueen ulkopuolella, mutta varmistamme aina tällaisten luovutusten ja siirtojen turvallisuuden soveltuvan tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla.


Valintamahdollisuutesi liittyen meille toimittamiisi henkilötietoihin

Yleiset oikeutesi

  • Mikäli et enää halua saada markkinointiviestintää meiltä, voit lopettaa tilauksesi klikkaamalla kyseisestä viestistä löytyvää ”lopeta tilauksesi” (unsubscribe) linkkiä. Jos haluat lopettaa kokonaisuudessaan kaiken viestinnän vastaanottamisen meiltä, ota meihin yhteyttä tältä sivulta löytyvien yhteystietojen kautta.
  • Mikäli haluat että poistamme henkilötietosi rekistereistämme, ota meihin yhteyttä tässä Tietosuojaselosteessa annettuja yhteystietoja käyttäen ja vastaamme pyyntöösi kohtuullisessa ajassa. Huomioithan kuitenkin, että saatamme olla velvoitettuja lain alla säilyttämään joitain tietoja, ja/tai johtuen omista perutelluista liiketoimintaintresseistämme johtuen. 

ETA-alueen sisällä olevat henkilöt
Mikäli olet sijoittautunut ETA-alueen sisäpuolelle, sinulla on oikeus (tietyin lainsäädännön mukaisin poikkeuksin ja rajoituksin):
  • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä profilointi mukaan lukien. Voit tehdä tämän milloin tahansa ja lopetamme sen tietojesi käsittelyn jota olet vastustanut, ellei meillä ole osoittaa painavampaa perusteltuun etuumme perustuvaa syytä jatkaa kyseistä käsittelyä;
  • saada pääsy henkilötietoihisi. Mikäli esität tällaisen pyynnön ja meillä on henkilötietojasi, olemme velvoitettuja toimittamaan sinulle tietoja näistä henkilötiedoista, mukaan luettuna niiden kuvaus sekä kopio kyseisistä henkilötiedoistasi ja syyt henkilötietojesi käsittelylle;
  • pyytää henkilötietojesi poistoa tietyissä tapauksissa. Poisto-oikeus ei koske tilanteita, joissa tietoja käsitellään historiallisiin tutkimustarkoituksiin tai tilastollisiin tarkoituksiin.
  • pyytää säilyttämiemme paikkansapitämättömien henkilötietojesi korjausta tai päivitystä;
  • pyytää meitä rajoittamaan henkilötietosi käsittelyn tietyissä tilanteissa. Mikäli pyydät käsittelyn rajoitusta, voimme edelleen säilyttää henkilötietojasi mutta emme saa muutoin käsitellä niitä niin kauan kuin rajoitus on voimassa;
  • peruuttaa antamasi suostumus henkilötietojesi käsittelyyn. Kun käytät sivustoamme, sinulta on saatettu pyytää lupa evästeiden käyttöön. Voit peruuttaa antamasi luvan evästeiden kautta kerättyjen henkilötietojen käsittelyyn. Suostumuksen peruuttaminen ei kuitenkaan vaikuta ennen suostumuksen peruutusta suoritetun henkilötietojesi käsittelymme laillisuuteen.
  • tehdä valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle henkilötietojesi keräystä tai käyttöä koskien. Suomessa toimivaltaisena valvontaviranomaisena toimii Tietosuojavaltuutettu
Mikäli käytät yllä olevia oikeuksia, saatamme tarvittaessa pyytää sinulta lisätietoja henkilöllisyytesi todistamiseen jotta voimme varmistua että olet se kuka sanot olevasi.

Mikäli olet ETA-alueelta ja haluat käyttää jotain edellä mainituista oikeuksistasi koskien hallussamme olevia henkilötietojasi tätä verkkosivustoa hyödyntäen, ota meihin yhteyttä tästä Tietosuojaselosteesta löytyvien yhteystietojen kautta. Käsittelemme pyyntösi ja vastaamme siihen soveltuvan lainsäädännön edellyttämällä tavalla.


Vastuumme sivustollamme olevista linkeistä
Tämä Tietosuojaselosteemme soveltuu vain suoraan tämän sivuston kautta tapahtuvaan henkilötietojen keräykseen ja käyttöön. Sivustoltamme löytyy kuitenkin linkkejä toisille verkkosivustoille, mukaan lukien sosiaalisen median sivustoille kuten esimerkiksi Facebook, Twitter ja LinkedIn, samoin kuin muiden konserniimme kuuluvien yhtiöiden tai brändien ja/tai operoimille sivustoille (esim. Amnet, Carat, Vizeum, iProspect, Isobar, MKTG). Mikäli siirryt sivustoltamme löytyvien linkkien kautta muille sivustoille, sinun tulee käyttää kyseisiä sivustoja niiden omien käyttö- ja tietosuojaehtojen mukaisesti. Tämä Tietosuojaseloste ei kata tällaisten edellä mainittujen toimijoiden tietojen käyttöä. Emme ole vastuussa emmekä kontrolloi mitenkään kolmansien osapuolten sivustoilla tapahtuvaa tietojen keräystä. Emme myöskään ole vastuussa mistään tällaisilla sivustoilla luovuttamiesi henkilötietojesi tietoturvasta tai –suojasta.


Päivitykset
Tätä Tietosuojaselostetta saatetaan päivittää aika ajoin lainsäädännön, toimialan käytäntöjen tai muiden tietosuojakäytäntöjen muutosten niin edellyttäessä. Mikäli et hyväksy kyseisiä päivityksiä, ole hyvä ja lopeta sivustomme käyttö. Suositellemme tarkistamaan Tietosuojaselosteemme säännöllisesti mahdollisten päivitysten varalta. Tämä teksti on päivitetty viimeksi [25.05.2018].


Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjinä henkilötietojesi osalta toimivat seuraavat yhtiöt:

1. Dentsu Aegis Network (HQ)
Regent’s Place, 10 Triton Street
London
NW1 3BF

ja

2. Se Dentsu Aegis Network yhtiö tai brändi, jonka sivustoa, tuotetta tai palvelua käytät (yhteystiedot löytyvät käyttämästäsi sivustolta tai palvelusta)

Mikäli et ole varma, mikä Dentsu Aegis Network yhtiö tai brändi toimii rekisterinpitäjänä henkilötietojesi osalta, voit kysyä asiaa ottamalla meihin yhteyttä tässä Tietosuojaselosteessa annettuja yhteystietoja käyttäen.


Yhteystietomme
Mikäli sinulla on kysyttävää tietosuojakäytäntöihimme liittyen tai haluat käyttää tässä Tietosuojaselosteessa kuvattuja oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä Tietosuojavastaavaamme alla olevin yhteydenottotapoja käyttäen:

Osoite: Data Protection Officer, Dentsu Aegis Network, Regent’s Place, 10 Triton Street, London, NW1 3BF
Puhelin: (+44) (0) 207 070 7700 – Huom! Vastauskielenä vain englanti
Sähköposti: privacy@dentsuaegis.com


LISÄTIETOJA
Tässä lisätietokappaleessa selitämme joitain tässä Tietosuojaselosteessa käytettyjä termejä.

“henkilötieto” – mikä tahansa yksilöity tieto, joka liittyy henkilökohtaisesti sinuun tai josta sinut voidaan tunnistaa

“profilointi” – henkilötietojen automaattista käsittelyä, jonka avulla voidaan selvittää tiettyjä henkilöihin liittyviä asioita, kuten työssä suoriutumisen, luotettavuuden, taloudellisen tilanteen, henkilökohtaisten mieltymysten, kiinnostuksen kohteiden, käyttäytymisen, sijainnin tai liikkumisen analysointi tai ennustaminen.




EVÄSTESELOSTE

Miten käytämme evästeitä (cookies)
Evästeet ovat pieniä tietopaketteja, jotka tallentuvat selaimeesi vieraillessasi eri verkkosivustoilla, mukaan luettuna meidän sivustollamme. Evästeitä käytetään yleisesti verkkosivustoilla parantamaan käyttäjäkokemustasi mahdollistamalla sen, että sivusto ”muistaa” sinut. Evästeet voivat ”muistaa” sinut joko yksittäisen sivustovierailusi ajan (käyttämällä istunto- eli sessioevästettä, joka poistuu sulkiessasi selaimesi) tai useamman sivustovierailun ajan (käyttämällä pysyvää evästettä).

Emme käytä evästeitä tallentaaksemme mitään henkilötietojasi. Huomioithan kuitenkin, että joissain maissa evästetunnisteet (cookie ID:t) tai IP- tai MAC-osoitteet katsotaan henkilötiedoiksi. Silloin kun käsittelemme tietoja, jotka katsotaan henkilötiedoiksi, noudatamme käsittelyssä Tietosuojaselostettamme.


Sivustomme käyttää seuraavia evästeitä:


Toiminnalle tarpeelliset evästeet

Käytämme evästeitä, jotka auttavat meitä tunnistamaan, miten käyttäjät liikkuvat sivustollamme ja jotka mahdollistavat tietyt sinua hyödyttävät sivustotoiminallisuudet (esimerkiksi sivustolle määrittämäsi kielivalinnan tai sivujen tulostusasetukset). Tämä auttaa meitä tuottamaan sinulle tehokasta verkkopalvelua. Näitä evästeitä kutsutaan ensimmäisen osapuolen evästeiksi (First Party cookies).

Toiminnalle tarpeelliset evästeemme ovat seuraavat:

Evästeen nimi Käyttötarkoitus
__RequestVerificationToken     Väärennyksien estoon tarkoitettu eväste, jonka käyttö liittyy ASP.NET MVC teknologian avulla rakennettuihin verkkoapplikaatioihin. Se estää luvattoman sisältötuotannon sivustolla (Cross-Site Request Forgery).  Eväste ei tallenna mitään sivustokävijään liittyvää tietoa ja se tuhotaan, kun selain suljetaan.


Toiminnallisuusevästeet
Nämä evästeet mahdollistavat sivustoillamme tekemiesi valintojen muistamisen (esimerkiksi antamasi käyttäjätunnuksen tai alueen, jossa ilmoitat olevasi) tai tuottavat pidemmälle vietyjä ja personoidumpia toiminnallisuksia. Näitä evästeitä voidaan käyttää myös muistamaan valintasi koskien tekstin kokoa, fonttia tai muita muokattavissa olevia sivustoelementtejä. Näiden evästeiden keräämät tiedot voidaan anonymisoida eikä niillä voi seurata muiden verkkosivustojen selailuasi.

Toiminnallisuusevästeitä ovat seuraavat:

Evästeen nimi     Käyttötarkoitus
language Eväste tallentaa kielivalinnat tarjoten sivustosisällön tallennetulla kielellä


Suorituskykyä ja palvelua tehostavat evästeet
Käytössämme on myös kolmannen osapuolten evästeitä (Third Party cookies), joilla seurataan verkkosivustovierailujasi sekä hakusanoja, joita käytit juuri ennen verkkosivustollemme siirtymistä, tai keräämään tietoa siitä, miten sivustomme kävijät käyttävät sivustoa. Tähän tarkoitukseen käytämme Google Analytics -työkalua. Google Analytics käyttää omia evästeitään, jotka eivät kerää verkkosivuston kävijää identifioivaa tietoa. Näillä evästeillä kerättävä tieto on ryhmitettyä (aggregate) ja siitä johtuen anonymisoitua. Tietoa käytetään ainoastaan sivuston toimivuuden parantamiseksi.

Lisätietoa Google Analyticsin evästeistä löydät osoitteesta https://developers.google.com/analytics/resources/concepts/gaConceptsCookies. Voit estää oman sivustokäyntisi osalta Google Analyticsin käytön lataamalla ja käyttöönottamalla selainliitännäisen (Browser Plug-in) tämän linkin kautta http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB

Suorituskykyä ja palvelua tehostavat evästeet ovat seuraavat:
Evästeen nimi Käyttötarkoitus
_gi Eväste liittyy Google Universal Analytics -toimintaan. Se tallentaa ja päivittää uniikin tunnisteen jokaista vierailtua sivua kohden. 
_pk_id* Eväste liittyy Piwik open source verkkoanalytiikka-alustaan. Se auttaa kävijöiden sivustolla tapahtuvan toimintamallien seurannassa ja mittaa sivuston suoriutumiskykyä. Se on ns. pattern type -eväste, jossa etuliitteen _pk_id jälkeen tulee lyhyt numero- ja kirjainsarja, jonka oletetaan toimivan viittauskoodina evästeen asentavalle domainille. 
_gat

Eväste liittyy Google Universal Analytics -toimintaan. Googlen dokumentaation mukaan sillä vaimennetaan tietopyyntötahtia (throttle the request rate) – rajoittaen ja halliten tietokeräystä usein vierailtuja sivustoja koskien. Eväste vanhenee 10 minuutin jälkeen.

_pk_ses* Eväste liittyy Piwik open source verkkoanalytiikka-alustaan. Se auttaa sivustojen omistajia kävijöiden sivustolla tapahtuvan toimintamallien seurannassa ja mittaa sivuston suoriutumiskykyä. Se on ns. pattern type -eväste, jossa etuliitteen _pk_id jälkeen tulee lyhyt numero- ja kirjainsarja, jonka oletetaan toimivan viittauskoodina evästeen asentavalle domainille.
_ga Eväste liittyy Google Universal Analytics –toimintaan, ja on merkittävä päivitys Googlen yleisimmin käytettyihin analytiikkapalveluihin. Tätä evästettä käytetään yksittäisten käyttäjien erottamiseen asettamalla näille satunnaisesti generoitu numero asiakastunnisteeksi. Se lisätään jokaiseen sivustolla tehtävään sivustopyyntöön ja käytetään vierailijoiden laskemiseen, sekä istunto ja kampanjadatan luomiseksi sivuston analytiikkaraportteihin.  Eväste on asetettu automaattisesti vanhenemaan 2 vuoden jälkeen, tosin sivustojen omistajat voivat muokata tätä itse.
JSESSIONID Tämä domain on kolmannen osapuolen toiminnallisuuseväste. Sitä hallinnoi New Relic, joka tarjoaa alustan verkko- ja mobiilisovellusten suorituksen monitoroinnille.
Google DoubleClick Käytämme näitä evästeitä mitataksemme verkkomarkkinointikampanjoidemme tehokkuutta; parantaaksemme kampanjasuoritusten raportointia; ja välttääksemme sellaisten mainosten näyttämistä, jonka käyttäjä on jo nähnyt.
Google Analytics Näitä evästeitä käytetään tietojen keräämiseksi siitä, miten vierailijat käyttävät verkkosivustoamme. Käytämme tietoja parantaaksemme verkkosivustoamme. Nämä evästeet keräävät tietoja anonymisoidussa muodossa, mukaan lukien sivustolla vierailleiden henkilöiden määrä, mistä vierailijat ovat tulleet sivustollemme ja millä sivuilla he ovat vierailleet.


Miten estää evästeet
Mikäli et halua evästeitä hyödynnettävän käyttäessäsi verkkosivustoamme, voit muuttaa selaimesi asetuksia. Näiden asetusten muuttamistapa vaihtelee selaimen mukaan. Mikäli haluat estää vain meidän sivustomme evästeiden käytön kuitenkin jatkaen evästeiden käyttöä muilla verkkosivustoilla, voit valita selaimesi asetuksista vaihtoehdon, joka toimittaa sinulle tiedon ennen yksittäisen evästeen tallennusta laitteellesi. Lisätietoa ja -ohjeistusta löydät selaimesi omasta Help-osiosta.

Lisätietoja evästeisiin liittyen löydät osoitteista : http://www.allaboutcookies.org/manage-cookiies ja www.youronlinechoices.com. Mikäli poistat evästeet käytöstäsi verkkosivullamme, voi olla ettet pysty käyttämään osaa sivustotoiminnallisuuksistamme tai -sisällöistämme.